The The academic load of students in a Faculty of Administration and Economics (Chile). A contribution to university teaching management
DOI:
https://doi.org/10.22451/5817.ibj2021.vol4.2.11046Abstract
This research studies university students' academic workload who studied design and entrepreneurship in a Faculty of Administration and Economics (Chile). We worked with a quantitative methodology, using the logbook collection technique, where students recorded their academic workload, which was inferentially analyzed by employing clusters. The results show the volume of academic load and provide data for its organization and estimation of credits. Knowing them allows macro and micro-curricular improvements in the teaching of design and entrepreneurship in universities and, at the same time, open debates regarding the workload to better management of university teaching.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2021 Iberoamerican Business Journal
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Los autores que publican en esta revista están de acuerdo con los siguientes términos:
- Los autores respetan los derechos de autor y garantizan a la revista el derecho de ser la primera publicación del trabajo al igual que licenciado bajo Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial CompartirIgual 4.0, que permite a otros compartir el trabajo con un reconocimiento de la autoría del trabajo y la publicación inicial en esta revista.
- Los autores pueden establecer por separado acuerdos adicionales para la distribución no exclusiva de la versión de la obra publicada en la revista (por ejemplo situarlo en un repositorio institucional o publicarlo en un libro), con un reconocimiento de su publicación inicial en esta revista.
- Es responsabilidad de los autores obtener los permisos necesarios de las imágenes que están sujetas a derechos de autor.
- Se les comunica los autores que todos los trabajos serán subidos al programa Turnitin para comprobar su originalidad.